zondag 11 december 2011

zon dag

De zon schijnt weer uitbundig. Hoera! De temperatuur is ook weer omhoog gegaan.

We missen het geweldige ontbijt van het vorige guesthouse, dus hebben we het zelf klaargemaakt: scrumbled eggs met bacon, fruitsalade, yoghurt, toast en crackers. Het kwam aardig in de buurt.

Daarna zijn we naar de kerk geweest, een echte Afrikaanse (behalve de voorganger). Uitbundige muziek, veel praise en donkere mensen die los in de heupen zitten. Prachtig om te zien. Dan komt er opeens een blanke voorganger naar voren - een heel vreeemde gewaarwording (vinden wij). De dienst was vooral voor en door de kinderen van de gemeente: zij zongen en dansten en vertelden een deel van het kerstverhaal. Een prachtgezicht, zoals die kinderen kunnen dansen. Ondanks het volume sliep Mbuso al snel.


Het blijft trouwens heel vreemd dat het bijna kerst is: het is hier bijna 30 graden, dat associeer je niet met kerst. Je loopt in korte broek en t-shirt en je hoort in de winkels 'Stille nacht' klinken, en er staan kerstbomen - deze ervaring hadden we 6 jaar geleden ook al. Verder merk je er hier trouwens niet zoveel van. Je ziet er ook geen commercie omheen en sierverlichting.

in de hal van de kerk

Verder vandaag rustig aan gedaan. De mannen hebben gevoetbald (tot de bal lek ging) en daarna hebben we nog gezwommen in het zwembadje (het is wel kleiner dan het vorige, helaas - en drukker).

wat grote broer kan ...
... wil kleine broer ook

samen spelen

brrroeeemm!!

even wat verkoeling zoeken

Mbuso is vooral heel erg moe, en Tumelo wordt geplaagd door heimwee. Willen jullie hem een mailtje sturen? Dat vind hij erg leuk! Wat extra aandacht doet hem wel goed.
Tot zover voor vandaag.

2 opmerkingen:

  1. Nou dat ontbijt lijkt mij ook wel lekker dat je zelf hebt gemaakt.
    Wat mooi te zien zoals de broertjes met elkaar omgaan .Zal best raar zijn als het zo warm is en dan kerst .
    Maar we hopen dat jullie hier echt met z'n vieren in de kou kerst vieren .groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha mensen, na een paar dagen er niet aan toe gekomen te zijn om jullie blog te checken ben ik weer helemaal bij. Mooie foto's, prachtige verhalen. Bijzondere ervaring die kerkdienst. In gedachten zijn we met jullie verbonden. Heb het goed met elkaar en tot ziens! groet, johan sparreboom

    BeantwoordenVerwijderen