maandag 12 december 2011

dierendag

Op deze zonovergoten en zeer warme dag bezoeken wij het Lion Park, ongeveer drie kwartier rijden ten zuidwesten van Pretoria. Het staat er vooral om bekend dat je hier jonge leeuwen kunt aaien, maar het heeft veel meer te bieden. Het is eigenlijk een minisafari.
We beginnen bij de jonge leeuwen. Je mag bij ze in hun leefruimte, zo'n 6 à 7 liggen er te luieren in de zon. Je mag ze ook aaien, wat we natuurlijk doen.Daarna gaan we door naar de giraffen en struisvogels. Deze kun je ook voeren en om de giraffen te kunnen voeren is een soort platform gebouwd. Mbuso werd heel enthousiast van de giraffen. Hij was er bijna niet vandaan te krijgen. Zou het zijn vanwege zijn giraf-knuffel?
Vervolgens komen we langs de hyena's, zien we nog meer leeuwen (grote) en gaan we op mini-safari door het leefgebied van de leeuwen. Na de lunch vervolgen we de safari en zien we impala's, gnoe's, springbokken, gemsbokken, zebra's en nog meer dieren die in deze omgeving voorkomen (op de savanne in zuidelijk Afrika). Tot slot nog een ronde langs de leeuwen, de wilde honden en de cheeta's. Indrukwekkend! Je kon er (bij sommigen) vlak langs rijden, wel met de nadrukkelijke waarschuwing: ramen en deuren gesloten houden. Het was kortgeleden nl. nog misgegaan: iemand had zijn hand uit het raam en een leeuw had er een hap van genomen.


Mbuso liet zich kennen als een groot dierenliefhebber. Dat wordt weer een abonnement op de dierentuin!

Na deze prachtige, maar vermoeien dag (ook vanwege de temperatuur) nog wat verkoeling gezocht in het zwembad. Mbuso werpt zich met net zoveel enthousiasme als Tumelo in het water. Je moet hem goed in de gaten houden, want het liefst duikt hij zo Tumelo achterna.


3 opmerkingen:

  1. Wat een belevenis .Lijkt mij eng hoor dat de jongens dat durven ,Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi grote broer Tumelo!
    Wat stoer dat je een leeuw hebt geaaid. Dat zou ik ook wel willen.
    Geniet maar lekker van het zwemmen en het mooie weer, want hier is het heel koud.

    BeantwoordenVerwijderen