donderdag 8 december 2011

Mr.(non)Delivery

Om de dag van gisteren nog wat extra glans te geven, leek het ons wel een leuk idee om wat lekkers te laten bezorgen. Daarvoor kun je terecht bij Mr.Delivery. Heel handig, via internet kun je aangeven wat je eten wilt, je rekent met je creditcard af en een poosje later worden de lekkernijen thuis bezorgd - dat is het principe.Gisteravond bleek dat er tussen theorie en praktijk een behoorlijke kloof kan zitten. Om kwart voor 6 had ik een keurige bestelling doorgegeven, het computer gaf aan dat hij in goede orde ontvangen was, en dat we onze maaltijd tussen 7.00 en 7.29 pm konden verwachten. Nu is dit Afrika, en daar kijken ze niet op een kwartier, dus toen er om half 8 nog niets was, hadden wij al wel behoorlijk trek, maar leek het ons nog niet nodig om aan de bel te trekken. Maar om 20.00 uur dachten we dat we toch wel eens konden informeren, want voor Tumelo werd het onderhand wel bedtijd. Hij mocht vanwege de feestelijk dag wat langer opbijven, maar het dreigde nu wel te laat te worden. (Gelukkig hadden we voor Mbuso nog een potje, dus die lag al heerlijk te slapen). Toen we informeerden naar de bestelling, wed verteld dat deze onderweg was. Hij kon dus elk moment arriveren. Het water liep ons al door de mond...
Om kwart voor 9 was er nog geen eten, dus nog maar eens geïnformeerd. Toen kregen we te horen dat er nog helemaal niets mee gedaan was; ze konden onze bestelling nog wel in behandeling nemen, maar dat zou wel betekenen dat we nog anderhalf uur moesten wachten. We konden de bestelling ook annuleren. Dat leek ons toch maar beter, want het was een lang telefoongesprek, en toen duidelijk was hoe de vork aan de steel zat (het duurde even voordat we begrepen wat de dame aan de andere kant van lijn allemaal vertelden - en eerlijk gezegd begrijpen we het nog niet) was het al 9 uur. Om dan tot half elf te wachten, was ons toch echt te gortig.
Gelukkig hadden we nog brood en chips, dus we zijn de avond wel doorgekomen. Maar het was niet het feestelijke slot van de dag dat wij ons hadden voorgesteld.

Des te meer genieten wij hier elke dag van het ontbijt hier in het guesthouse: een schaaltje fruit, vruchtenjoghurt, scrambled eggs met bacon, tomaat of groene ui; verder vers sap, koffie, thee, toast met jam en vriendelijke bediening. Daar leggen we een goede bodem mee voor de rest van de dag.

Mbuso prikt ook lekker een vorkje mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten