dinsdag 13 december 2011

dierendag 2

Vandaag opnieuw een dierendag, maar nu in de dierentuin in Pretoria. Voordat we daar aankwamen moesten we ons erg haasten, want we hadden ons zomaar 1 uur vergist. Dus het ontbijt werd in 10 min. klaargemaakt en gegeten.

De rit voerde ons eerst nog langs de fotograaf. Daar werd een pasfoto gemaakt voor het paspoort van Mbuso. Morgenochtend gaan we naar de ambassade (hij wordt dan ook Nederlands staatsburger) en dan hebben we die foto nodig. En omdat Nederland nogal precies is wat pasfoto's betreft, moesten we naar een speciale fotograaf aan de andere kant van de stad. En Pretoria is een grote stad! Mbuso werkte gelukkig goed mee, na een paar shoots was het klaar. Nu maar hopen dat de ambassade ze ook goed vindt.

Daarna dus door naar de dierentuin. Een mooie, groots opgezette dierentuin, waar ze druk bezig waren om alles klaar te maken voor de komende zomervakantie. Het was er erg rustig, misschhien ook vanwege de temperatuur - het is vandaag opnieuw erg warm (je hoort ons niet klagen hoor).
Nieuw ten opzichte van 6 jaar geleden was het aquariumgedeelte. Zeker de moeite waard.


geconcentreerd

aandachtig

Dutch boy (vooruitlopend op morgen)
Om 14.00 uur werden we weer opgehaald. Thuis nog heerlijk gezwommen, boodschappen gedaan, schoolwerk gedaan en gespeeld.


Overigens zijn we gisteren opnieuw verhuisd. Ik weet het: we vervallen in herhaling. Nu wonen we in hetzelfde appartementencomplex, maar dan beneden. Bij ons vorige appartement moesten de jongens via een soort brandtrap naar beneden en dat was zeker voor Mbuso erg lastig. Hier beneden is het ideaal: de jongens kunnen zo in en uit lopen en het zwembad ligt 2 m. vanaf de achterdeur.

Last but not least: veel dank voor de vele mailtjes voor Tumelo! Hij is er erg blij mee (en begint helemaal te glimmen). Het zijn er te veel om allemaal te beantwoorden.

3 opmerkingen:

 1. Lieve Tumelo,

  We missen je!
  Heb je alweer een beetje zin om naar school terug te komen?
  We zijn wel jaloers op je met dat mooie weer, het lekkere zwembad en die wilde dieren.

  We vinden het vervelend dat je heimwee hebt, hopelijk gaat het snel beter.
  We vinden je erg lief!
  We vinden het fijn dat je over een week weer naar huis komt. Vind jij dat ook leuk?
  Tot over een week!

  Groetjes van groep 3, meester andré en de juffen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het blijft mooi de verhalen te Lezen en de foto's te zien ,prachtig !!!!!!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad Dutch boy. Hij hoort er helemaal bij!

  BeantwoordenVerwijderen