zaterdag 3 december 2011

acclimatiseren

Gisteren hebben we de dag vooral gevuld met acclimatiseren. Het is toch wel een overgang: een ander land, een andere cultuur, een andere taal, heel ander weer (het kwik liep op tot 33 graden!) en zelfs het verkeer is anders: ze rijden hier links, en elke keer als je oversteekt moet je daar weer aan denken. (Er komt niets aan - o nee, we kijken de verkeerde kant op...).
Het was ook wel weer een feest van herkenning: plekken waar we 6 jaar gelden ook waren zie je nu weer opnieuw. Het huis waar Abba Adoptions toen haar kantoor had, het guesthouse waar we de vorige keer verbleven, het winkelcentrum waar we toen boodschappen deden - en ook nu weer, we waren toch wat dingen vergeten (Marijke: slippers, Roelof: zwembroek, Tumelo: zonnebril). Tegelijk is er ook best veel veranderd (het WK van vorig jaar heeft daar ook aan bijgedragen: er is toen heel veel opgeknapt). En, helaas, het restarant, waar we de vorige keer heerlijke (en grote!) T-bones aten (weet je nog, Gerard? Wat waren ze lekker, hè?), is gesloten.

Gisteravond hebben we andere Nederlanders ontmoet, die hier al eerder in Zuid-Afrika aangekomen waren, waaronder een echtpaar uit Ermelo! Woon je in hetzelfde dorp, en kom je elkaar ruim 10.000 km verderop tegen... Het was erg leuk hen te ontmoeten en ook Tumelo heeft zich prima vermaakt: hij kon lekker spelen met Nora, die bijna net zo oud is. Hij vond het erg gezellig, en het was dan ook al donker toen we naar huis toe gingen.

2 opmerkingen:

 1. wat bijzonder zeg! mensen uit ermelo, en tegelijk een kindje ophalen uit zuid-afrika! zijn Mbuso en hun nieuwe kindje ook van dezelfde leeftijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste fam de Wit,
  Wat leuk dat we op deze manier met jullie kunnen meleven!
  Heb deze periode vaak aan jullie gedacht. drie jaar geleden stapten wij rond deze tijd ook in het vliegtuig om Kétura te halen uit Haiti.
  En mensen uit Ermelo ontmoet........doe Miriam, Jos en Nora de hartelijke groeten van ons!
  We hopen dat jullie een goede tijd hebben in Z.A

  Hartelijke groeten; David, Annet, Levi en Kétura Lagerwaard

  BeantwoordenVerwijderen