maandag 19 december 2011

kindertehuizen

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij het kindertehuis waar Mbuso geweest is.  Heel bijzonder om daar te zijn en de plek te zien waar hij was. Zo liefdevol en warm als er voor de baby's en kleine kinderen gezorgd wordt - het maakte veel indruk op ons! De verzorgsters vonden het heel mooi om hem nog weer even te zien en herkenden hem meteen.Daarna langs het ziekenhuis gereden waar Tumelo en Mbuso allebei geboren zijn. We konden er niet in, maar kregen wel een goed beeld van de omgeving waar hun leven begonnen is.

Tot slot zijn we naar het kinderhuis gereden waar Tumelo geweest is. We hadden te horen gekregen dat ze juist vorige maand verhuisd waren en dat er nu een kantoor gevestigd was. Toen we er kwamen bleek het kantoor er nog niet te zijn. Integendeel: de verhuizing was nog niet helemaal achter de rug. Juist op dat moment waren er 2 dames, die ons ook binnen lieten kijken! Hoewel het al voor een groot deel ontruimd was, was het wel heel duidelijk herkenbaar: de keuken, de slaapzaal, de ruimte waar de kinderen speelden - we herkenden het van 6 jaar geleden. Heel bijzonder!

We willen er verder niet te veel van laten zien en over vertellen, omdat het om heel persoonlijke dingen van Tumelo en Mbuso gaat. Ook voor hen was het een spannende dag.

Met deze laatste bezoeken is de procedure definitief afgerond. We zien ernaar uit om morgen weer terug te vliegen. Het is een prachtige tijd geweest, die is omgevlogen (we kunnen het ons niet voorstellen dat het 3 weken is). Tegelijk voelt het alsof Mbuso al heel lang bij ons is.

2 opmerkingen:

  1. We wensen jullie een goede thuisreis.
    Groetjes Diny en johan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van harte welkom weer in het regenachtige en koude Holland. Goeie reis gewenst! johan, alet + kids

    BeantwoordenVerwijderen